\require{AMSmath} Stelsel vergelijkingen oplossen Hallo ik moet dit stelsel vergelijkingen oplossen voor specifieke gevallen maar weet niet hoe dat moet. x+y+7z=-7 2x+3y+17z=-16 x+2y+(a2+1)z=3a Bij welke waarde van a heeft dit stelsel 1) precies één oplossing? 2) geen oplossing? 3) oneindig veel oplossingen? Karel Student universiteit - vrijdag 20 augustus 2004 Antwoord Beste Karel, Je kunt het stelsel in matrixnotatie zetten en dan gaan vegen. Hier alvast een beginnetje: Het stelsel ziet er dan zo uit: 1 1 7 | -7 2 3 17 | -16 1 2 a2+1| 3a Als je gaat vegen moet je zorgen dat er allemaal nullen in de onderste helft van de matrix komen. Eerste stap: 1 1 7 | -7 0 1 3 | -2 0 1 a2-6| 3a+7 Tweede stap: 1 1 7 | -7 0 1 3 | -2 0 0 a2-9| 3a+9 Nu kun je antwoord geven op de drie vragen die je stelde. gm zaterdag 21 augustus 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo ik moet dit stelsel vergelijkingen oplossen voor specifieke gevallen maar weet niet hoe dat moet. x+y+7z=-7 2x+3y+17z=-16 x+2y+(a2+1)z=3a Bij welke waarde van a heeft dit stelsel 1) precies één oplossing? 2) geen oplossing? 3) oneindig veel oplossingen? Karel Student universiteit - vrijdag 20 augustus 2004
Karel Student universiteit - vrijdag 20 augustus 2004
Beste Karel, Je kunt het stelsel in matrixnotatie zetten en dan gaan vegen. Hier alvast een beginnetje: Het stelsel ziet er dan zo uit: 1 1 7 | -7 2 3 17 | -16 1 2 a2+1| 3a Als je gaat vegen moet je zorgen dat er allemaal nullen in de onderste helft van de matrix komen. Eerste stap: 1 1 7 | -7 0 1 3 | -2 0 1 a2-6| 3a+7 Tweede stap: 1 1 7 | -7 0 1 3 | -2 0 0 a2-9| 3a+9 Nu kun je antwoord geven op de drie vragen die je stelde. gm zaterdag 21 augustus 2004
gm zaterdag 21 augustus 2004
©2001-2025 WisFaq