Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafiek oneindig?

Geachte meneer / mevrouw,

Ik heb een vraag over het schetsen van een grafiek.
Ik heb de volgende functie y(x):
voor x=1 geldt y(x)=1
voor x=-1 geldt y(x)=-1
voor -1x1 geldt y(x)=0
voor x1 geldt y(x)=oneindig
voor x-1 geldt y(x)= min oneindig

Bij -1xx is het duidelijk hoe de grafiek loopt, maar hoe zit dat voor de waarden oneindig en min oneindig.

bas
Student universiteit - vrijdag 20 augustus 2004

Antwoord

Ik kan me er ook niet zoveel bij voorstellen. Oneindig is nu eenmaal geen getal, dus kan ik ook niets tekenen. Een functie koppelt getallen aan getallen en met hetgeen jij opschrijft is er voor x1 resp. x-1 geen sprake van een koppeling, dus is er geen sprake van een functie.
Heb je je niet vergist in hetgeen je schrijft?

MBL
vrijdag 20 augustus 2004

 Re: Grafiek oneindig? 

©2001-2024 WisFaq