\require{AMSmath} Oplossen vergelijkingen met 5 onbekenden met TI-86 hoi,Ik zou graag deze vergelijkingen kunnen oplossen met mijn rekenmachine (een TI-86), maar ik slaag er maar niet in...mijn vergelijkingen zijn:A-B+C+0+0=00+0-C-D+E=02A+4B+0+0+0=100+4B+6C-5D+0=80+0+0+5D+3E=6heb zowat alles geprobeert...misschien best in matrix steken? maar hoe los ik die op?alvast bedankt freder Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 20 augustus 2004 Antwoord Als matrixvermenigvuldiging zou je dit stelsel kunnen schrijven als:A×B=CInvullen levert:×=Nu kun je met A-1*C de matrix B bepalen.Zie ook Rekenen met matrices: vermenigvuldiging WvR vrijdag 20 augustus 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoi,Ik zou graag deze vergelijkingen kunnen oplossen met mijn rekenmachine (een TI-86), maar ik slaag er maar niet in...mijn vergelijkingen zijn:A-B+C+0+0=00+0-C-D+E=02A+4B+0+0+0=100+4B+6C-5D+0=80+0+0+5D+3E=6heb zowat alles geprobeert...misschien best in matrix steken? maar hoe los ik die op?alvast bedankt freder Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 20 augustus 2004
freder Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 20 augustus 2004
Als matrixvermenigvuldiging zou je dit stelsel kunnen schrijven als:A×B=CInvullen levert:×=Nu kun je met A-1*C de matrix B bepalen.Zie ook Rekenen met matrices: vermenigvuldiging WvR vrijdag 20 augustus 2004
WvR vrijdag 20 augustus 2004
©2001-2024 WisFaq