Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Asymptoten

Goeienavond ,
Ik doe iets fout denkik ,

f(x) = x2 / Ö(x2-9)
VA fluitje van een cent : -3 en 3

en dan de SA
ik bekom door
lim f(x) / x
¥
uit te rekenen 1 en als ik naar -¥ ga krijg ik -1
en dan bij de berekening van q krijg ik telkens weer zon foute uitdrukking 0/0 of + ¥ * 0
ik ben gewoon om q zo te berekenen :
lim [(fx) - mx ]
¥
dus als mijn m juist is : lim van (-x +(x2 / Ö(x2-9)))
maar die berekening q loopt dus telkens spaak ,
asymptoot is van vorm y= mx +q natuurlek

Dirk
3de graad ASO - donderdag 19 augustus 2004

Antwoord

Op zich genomen ben je goed bezig.
Die m-waarden zijn juist.
Als je de uitdrukking -x+x2/Ö(x2-9) nu eens op een noemer bracht:
(x2-xÖ(x2-9))/Ö(x2-9)?

Verder zou je gebruik kunnen maken van
a-b=(a-b)*(a+b)/(a+b)=(a2-b2)/(a+b) met
a=x2 en b=xÖ(x2-9).
Wellicht wil het zo lukken, anders horen we het wel.

hk
donderdag 19 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq