Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Buigpunten

Goeiemorgen Wisfaq
Aan welke voorwaarden moet de parameter a voldoen opdat de grafiek van f(x)= x4 + x3 + ax2
juist twee, juist een of juist geen buigpunten zou hebben...
Dank

Rudy
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 19 augustus 2004

Antwoord

Voor de buigpunten zou je moeten kijken naar de tweede afgeleide. Dus:

f'(x)=4x3+3x2+2ax
f''(x)=12x2+6x+2a

Wanneer heeft f''(x)=0 nul, één of twee oplossingen? Als het goed is moet er nu ergens een belletje gaan rinkelen!

WvR
donderdag 19 augustus 2004

©2001-2025 WisFaq