Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is de formule voor ...

Het spijt me dat ik geen betere titel heb (weet echt niet hoe ik onderstaande zou moeten noemen). Wellicht dat jullie straks een betere kunnen maken voor het zoeken :)

Mijn probleem die ik graag opgelost zie worden:

Stel je hebt twee teams (team A en team B voor het gemak) deze teams strijden om punten.
Team A heeft bijvoorbeeld 349 punten en krijgt er per dag 28 bij.
Team B heeft 54 punten en krijgt er elke dag 56 punten bij.

Vraag is dan: wat is de formule om uit te rekenen na hoeveel dagen Team B Team A heeft ingehaalt?

Peter
Leerling mbo - donderdag 19 augustus 2004

Antwoord

Stel a is het aantal punten van team A, en b dat van team B.
a = 349 + 28d
b = 54 + ... (vul zelf aan)
En d staat dus voor het aantal dagen.
Kijk dan eens voor welke waarde van d geldt: a = b.

dk
donderdag 19 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq