Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraadsfuncties

In een park willen we een ronde vijver aanleggen die op alle plaatsen 0.5m diep is. Het volume water dat deze vijver bevat is afhangkelijk van zijn diameter.

1. stel een formule op die het verband aangeeft tussen de inhoud V en diameter d van de vijver.
Hoe moet ik dit doen? het verband moet een tweedegraadsfunctie zijn en ik snap niet hoe je hier aan komt.

andrie
Overige TSO-BSO - dinsdag 17 augustus 2004

Antwoord

Gebruik de formule voor de inhoud van een cilinder!

Inhoud = p·r2·h

De hoogte ken je al: h=0,5m. Invullen en je hebt je formule al bijna:

V=p·r2·0,5

Nu moet je alleen i.p.v. de straal r de diameter d gebruiken. Zou 't zo lukken verder?

WvR
woensdag 18 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq