Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Reeksen

Ik zou graag de oplossingen vcan de volgende reeksen hebben(vooral de manier van aanpak, dwz volgorde, is voor mij belangrijk)

De som van de reeks X^2n met randvoorwaarden n=1 en n=oneindig en geef aan voor welke x dit geldt.

De som van de reeks e^nxmet randvoorwaarden n=0 en n=oneindig en geef aan voor welke x dit geldt.


Alvst heel erg bedankt!
Bart

Bart
Student universiteit - maandag 16 augustus 2004

Antwoord

De eerste reeks is van de vorm:
x2+x4+x6+x8+.....
Het betreft dus een meetkundige rij met beginterm a=x2 en reden x2.
De som wordt dus x2.1/(1-x2).
Dit geldt voor x21 dus -1x1.

De tweede reeks is van de vorm:
1+ex+e2x+e3x+....
Het betreft dus een meetkundige rij met beginterm 1 en reden ex.
De som is dus 1.1/(1-ex)=1/(1-ex).
Dit geldt voor ex1, dus x0.

hk
dinsdag 17 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq