Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Weierstrass

Ok , ik had dus een tijdje geleden een vraag gepost maar die is verwijderd geweest omdat het miss leek alsof jullie die vraag voor mij moesten oplossen
En nu post ik ze opnieuw maar weet ik gelovek meer.
Die vraag ging zo :
F(x)= 1 / (x+1)(x+2)
V=[3 5]

onderzoek of f begrensd is in V
Onderzoek of f(x) een supremum bereikt in V
onderzoek of f(x) een infinum bereikt in V
bereken f(V)

En de stelling van weierstrass gaat zo :
als f continu is in [a,b]
dan is f begrensd in [a,b]
en bereikt f in [a,b] een supremum en een infinum

Zodus
moet ik eigenlek gewoon aantonen dat die functie in [ 3 ; 5] continu is
en dan heb ik drie vliegen in 1 klap namelijk :
ik heb aangetoond dat het begrensd is , aangetoond dt er een supremum en een infinum wordt bereikt in [3 ; 5]

Dirk
3de graad ASO - vrijdag 13 augustus 2004

Antwoord

Allemaal mooi wat je zegt, dus is er geen probleem meer lijkt me. En omdat de functie alleen bij x = -1 en bij x = -2 'moeilijk doet' (noemer wordt daan nul), is de continuïteit op het interval [3,5] een feit.
Maar, weten dat er een maximum is betekent nog niet dat je de waarde van dat maximum óók meteen te pakken hebt. En omdat er naar f(V) wordt gevraagd zul je dus tóch aan het rekenen moeten.

MBL
woensdag 18 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq