Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inches en foot

Hallo, ik wil graag weten wat mijn lengte van 1.75 exact is in de Amerikaanse maten van inches en foot. Ik kwam er niet helemaal uit....rekenen is helaas niet mijn sterkste kant.
Alvast heel erg bedankt

Mattie
Iets anders - maandag 9 augustus 2004

Antwoord

1 meter = 3.280839895 foot
Dus 1.75 meter = 5.741469816 foot
(regel van drie)

Maar maar wil je een geheel aantal foot en de rest in inches. Dan heb je 5 foot en nog 0.741469816 foot over.

1 foot = 12 inch
Dus 0.741469816 foot = 8.897637792 inch

Dus 1.75 meter = 5 foot en 8.897637792 inch

Goeie nacht,

Koen

km
dinsdag 10 augustus 2004

Re: Inches en foot

©2001-2024 WisFaq