Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dimensie zeef van Sierpenski

hallo, ik vroeg me af wat de dimensie was van de zeef van Sierpenski, en hoe je dit kan berekenen. ik d8 zelf dat de dimensie rond de 1,5849 lag, maar dat weet ik niet zker. Dank u voor de hulp!

Anouk
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 12 april 2002

Antwoord

Als je 'sierpinski' goed spelt, dan vind je meer..:-) Bijvoorbeeld: "We definiėren de dimensie D nu als volgt: D=log(aantal stukken)/log(vergrotingsfactor). Voor de zeef van Sierpinski geldt: D=log3/log2=1.585…; jawel, een dimensie die ongelijk is aan een geheel getal. Dit noemen we een gebroken dimensie."

Zie ook Sierpinski Sieve

Zie bron

WvR
zaterdag 13 april 2002

©2001-2024 WisFaq