Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt van twee functies

Om een snijpunt van twee functies te berekenen moet je de functies aan elkaar gelijkstellen, maar ik snap niet hoe ik dat moet doen bij de volgende functies:
f1(x)=(1/2)^2x-3
f2(x)=2^x

Bij voorbaat dank!

Pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 5 augustus 2004

Antwoord

f1(x)=(1/2)2x-3={2-1}2x-3=2-2x+3
Los nu op f1(x)=f2(x) Û 2-2x+3=2x Û -2x+3=x Û x=1

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
donderdag 5 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq