Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudigen

Hoi, ik moet de waarde van deze breuk berekenen:

a3b-b2c3
--------- =
ab3+(bc)3

de waarde van a=-11/2 b=2/3 en c=-1

Nu begrijp ik wel dat ik eerst de breuk moet vereenvoudigen, maar daar doe ik waarschijnlijk iets verkeerd want ik krijg namelijk een hele andere uitkomst dan in het antwoorden boek staat.
Kunt U me uitleggen hoe ik eerst zoveel mogelijk a,b en c's kan wegwerken.
Alvast bedankt,

Bergma
Iets anders - zondag 1 augustus 2004

Antwoord

Er valt niet veel aan te vereenvoudigen. Je kunt alle termen door b delen.. en misschien in de noemer b2 buiten haakjes halen:

q26363img1.gif

De rest lijkt me dan een kwestie van invullen en stug doorrekenen.

q26363img2.gif

WvR
zondag 1 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq