\require{AMSmath} Logaritmische vergelijkingen ik kom niet uit de volgende opgave:los x op uit: 2 log x + 1 = log (x + 2) wilber Student hbo - zondag 1 augustus 2004 Antwoord er vanuitgaande dat log º 10log : de 2logx kun je schrijven als log(x2), en de 1 als log10 bovendien geldt dat gloga + glogb = glog(a.b), zodat log(x2)+log10 = log(10x2) ergo: log(10x2)=log(x+2) dit handel je verder af met de abc-formule. Dit levert je maximaal 2 oplossingen, x1 en x2. Deze oplossingen moet je nog wel even checken door ze in het beginprobleem in te vullen en kijken of er geen "gekke situaties" ontstaan. succes. martijn mg zondag 1 augustus 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik kom niet uit de volgende opgave:los x op uit: 2 log x + 1 = log (x + 2) wilber Student hbo - zondag 1 augustus 2004
wilber Student hbo - zondag 1 augustus 2004
er vanuitgaande dat log º 10log : de 2logx kun je schrijven als log(x2), en de 1 als log10 bovendien geldt dat gloga + glogb = glog(a.b), zodat log(x2)+log10 = log(10x2) ergo: log(10x2)=log(x+2) dit handel je verder af met de abc-formule. Dit levert je maximaal 2 oplossingen, x1 en x2. Deze oplossingen moet je nog wel even checken door ze in het beginprobleem in te vullen en kijken of er geen "gekke situaties" ontstaan. succes. martijn mg zondag 1 augustus 2004
mg zondag 1 augustus 2004
©2001-2024 WisFaq