Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrix vermenigvuldiging

Wat zijn de formules om 2 matrices met elkaar te vermenigvuldigen, b.v. A=[a b c;d e f;g h i] * B=[n o p;q r s; x y z].

Clara
Student universiteit - donderdag 29 juli 2004

Antwoord

Bij de matrixvermenigvuldiging A*B=C wordt het eerste element van C verkregen door de eerste rij van A te vermenigvuldigen met de eerste kolom van B.
Dus 11= an+bq+cx. 12= ao+br+cy

Algemeen geldt dus dat element mn van C wordt verkregen door rij m van A te vermenigvuldigen met kolom n van B.

11 12 13
21 22 23
.....

een matrixvermenigvuldiging A*B is dus alleen mogelijk als B net zoveel rijen heeft als A kolommen.

vriendelijke groet

pl
donderdag 29 juli 2004

©2001-2024 WisFaq