\require{AMSmath} Rijen Ik doe een zomercursus A2, en we gaan nogal snel door de stof heen en wordt er vaak aangenomen dat we dingen al weten. Maar ik weet helemaal niets van rijen!De opdracht1. Bereken 1+2+4+8+...+512 Ik neem aan dat daar een methode voor is.2. Bereken 100 (erboven)åk=0 (eronder) (2·k+1)= 1+3+5+7+...+201en nog eentje!3. Bereken 2-2·1.01-2·1.012-...-2·1.01^25 Judith Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 juli 2004 Antwoord HalloDe som van een meetkundige rij bereken je met de formule:rn-1---- *t1r-1In jouw som is r=2 n=10 en t1=1dus: (op je rekenmachine) ((210)-1)/(2-1)*1=1023In de derde som moet worden berekend: 2-(t1+t2...+t25)De som van t1tm t25is dus:((1,0125)-1)/(1,01-1)*2*1,01= 57,05. 2-57,05= -55,05De bedoeling van de tweede som begrijp ik niet goed. Misschien kan je wat meer informatie geven.met vriendelijke groeten pl dinsdag 27 juli 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik doe een zomercursus A2, en we gaan nogal snel door de stof heen en wordt er vaak aangenomen dat we dingen al weten. Maar ik weet helemaal niets van rijen!De opdracht1. Bereken 1+2+4+8+...+512 Ik neem aan dat daar een methode voor is.2. Bereken 100 (erboven)åk=0 (eronder) (2·k+1)= 1+3+5+7+...+201en nog eentje!3. Bereken 2-2·1.01-2·1.012-...-2·1.01^25 Judith Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 juli 2004
Judith Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 juli 2004
HalloDe som van een meetkundige rij bereken je met de formule:rn-1---- *t1r-1In jouw som is r=2 n=10 en t1=1dus: (op je rekenmachine) ((210)-1)/(2-1)*1=1023In de derde som moet worden berekend: 2-(t1+t2...+t25)De som van t1tm t25is dus:((1,0125)-1)/(1,01-1)*2*1,01= 57,05. 2-57,05= -55,05De bedoeling van de tweede som begrijp ik niet goed. Misschien kan je wat meer informatie geven.met vriendelijke groeten pl dinsdag 27 juli 2004
pl dinsdag 27 juli 2004
©2001-2024 WisFaq