Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Isowinstlijnen

Ik heb de volgende ongelijkheden:
4T+2S$\leq$2000
2T+3S$\leq$1500
en de volgende doelfunctie:
W=30T+20S

Hoe stel ik hiervoor de isowinstlijnen op?
S en T heb ik al tegenover elkaar uitgezet. Teken ik de isowinstlijnen in hetzelfde stelsel?

Uruvie
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 juli 2004

Antwoord

Isowinstlijnen zijn lijnen die punten met een gelijke winst verbinden. Isowinstlijnen haal je uit de doelfunctie. De isowinstlijn met winst 9000 is de lijn 30T+20S=9000. Deze isowinstlijn gaat door de punten (S=450,T=0) en (S=0,T=300). Met deze twee punten kun je deze isowinstlijn tekenen. Andere isowinstlijnen zijn nu evenwijdig aan deze isowinstlijn.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 28 juli 2004

©2001-2024 WisFaq