Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Asymptoten in de vorm van meerdegraadsvergelijkingen

Je hebt horizontale, verticale en schuine asymptoten (van de vorm ax+b=c), maar zijn er ook grafieken of vergelijkingen waarvan de asymptoot zich gedraagt als een parabool of een exponentiële functie? Dus zeg maar een grafiek waarvan een deel zich steeds dichter rond een parabool krult zonder deze ooit te raken?

WA
Student universiteit - donderdag 22 juli 2004

Antwoord

Ja zeker, probeer 't eens met f(x)=x2+1/x.
Voor x®¥ of x®-¥ gaat de grafiek zich steeds meer gedragen als f(x)=x2.

q26279img1.gif

WvR
vrijdag 23 juli 2004

©2001-2024 WisFaq