\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 26055 Re: Oefening op afgeleiden xx-8=0 hoe kom je juist aan 2.38856?? bert 3de graad ASO - zondag 18 juli 2004 Antwoord Met de methode van Newton-Raphson dus.f(x)=xx-8f'(x)=xxlnx·(lnx+1)Vervolgens start je met x0=5 (bijvoorbeeld) en dan verder met:x1=x0-f(x0)/f'(x0)x2=x1-f(x1)/f'(x1)x3=x2-f(x2)/f'(x2)...Dit leidt uiteindelijk tot:x2,3884234...Zie ook Re: Newton Raphson methode WvR vrijdag 23 juli 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe kom je juist aan 2.38856?? bert 3de graad ASO - zondag 18 juli 2004
bert 3de graad ASO - zondag 18 juli 2004
Met de methode van Newton-Raphson dus.f(x)=xx-8f'(x)=xxlnx·(lnx+1)Vervolgens start je met x0=5 (bijvoorbeeld) en dan verder met:x1=x0-f(x0)/f'(x0)x2=x1-f(x1)/f'(x1)x3=x2-f(x2)/f'(x2)...Dit leidt uiteindelijk tot:x2,3884234...Zie ook Re: Newton Raphson methode WvR vrijdag 23 juli 2004
WvR vrijdag 23 juli 2004
©2001-2024 WisFaq