Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafische voorstelling van 2 vergelijkingen

Ik ben serieus aan het twijfelen over een wiskundevraag.
Ze vragen de grafische voorstelling van 2 vergelijkingen:

(A) y = -5 - x
(B) x2 + y2 = - 2xy + 25

Ik heb deze laatste vergelijking als volgt opgelost:

x2 + 2xy + y2 = 25
(x + y)2 = 25
x + y = Ö25
y = 5 - x

Als ik dan die twee vergelijkingen uitteken, lopen die evenwijdig.
Nu zijn de mogelijke antwoorden:
A snijden elkaar.
B snijden elkaar niet.
C lopen evenwijdig.

Mijn vraag is nu: ik kan toch zowel B als C antwoorden? Of heb ik de tweede vergelijking verkeerd uitgewerkt?

ALvast Bedankt

error
1ste graad ASO-TSO-BSO - zondag 11 juli 2004

Antwoord

Hallo

Je hebt het wel goed gedaan. Voor de duidelijkheid nog even herschrijven als:
1.y=-x-5
2.y=-x+5

Het antwoord C is het juiste. Dit antwoord impliceert immers antwoord B: evenwijdige lijnen snijden elkaar niet. Het is dus overbodig om ook B te geven.

met vriendelijke groeten

pl
zondag 11 juli 2004

©2001-2024 WisFaq