\require{AMSmath} Logaritme 4^1/2 = Ö4 en is dus 2 x*x = 4 x = 2 16^1/3 = 3Ö16 en is dus x*x*x = 4 x= 2 enz. enz. tot zover is het me dus duidelijk! maar hoe kan ik nu zonder rekenmachine het volgende berekenen? 4^1.3333333 is dus 4^(1/.75) ????? x* wat is 6.35 bij ^1/2 is het dus 2* x*x bij ^1/3 is het dus 3* x*x*x bij ^1/4 is het dus 4* x*x*x*x de vraag is dus hoe moet ik dit bij 0.75 of 0.6 doen kees v Student hbo - donderdag 8 juli 2004 Antwoord 4^(11/3)=4^1×4^(1/3)=4×41/3 4^(0.75)=4^(3/4)=(4^3)^(1/4)=64^1/4 4^(0.6)=4^(3/5)=(4^3)^1/5=64^(1/5) hk donderdag 8 juli 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
4^1/2 = Ö4 en is dus 2 x*x = 4 x = 2 16^1/3 = 3Ö16 en is dus x*x*x = 4 x= 2 enz. enz. tot zover is het me dus duidelijk! maar hoe kan ik nu zonder rekenmachine het volgende berekenen? 4^1.3333333 is dus 4^(1/.75) ????? x* wat is 6.35 bij ^1/2 is het dus 2* x*x bij ^1/3 is het dus 3* x*x*x bij ^1/4 is het dus 4* x*x*x*x de vraag is dus hoe moet ik dit bij 0.75 of 0.6 doen kees v Student hbo - donderdag 8 juli 2004
kees v Student hbo - donderdag 8 juli 2004
4^(11/3)=4^1×4^(1/3)=4×41/3 4^(0.75)=4^(3/4)=(4^3)^(1/4)=64^1/4 4^(0.6)=4^(3/5)=(4^3)^1/5=64^(1/5) hk donderdag 8 juli 2004
hk donderdag 8 juli 2004
©2001-2024 WisFaq