Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponenten en grondgetallen

Ik weet dat als je 3 tot de 2e 3 het grondtal is en 3 de exponent. Maar mag je bij optellen en aftrekken de exponent bij elkaar optellen? En bij vermenigvuldigen?

Bo
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 8 juli 2004

Antwoord

32+33=9+27=36
35=243
Dus bij optellen mag je de exponenten niet optellen. En bij aftrekken ook de exponenten niet van elkaar aftrekken.

32*33=(3*3)*(3*3*3)=3*3*3*3*3=35.
Dus bij vermenigvuldigen moet je de exponenten optellen.

hk
donderdag 8 juli 2004

©2001-2024 WisFaq