\require{AMSmath} Lastige functie Hallo,Hoe kun je van de volgende functie de primitieven bereken?f(z)=5/(3+3z^2) - 1/4z^4Hoe begin je eraan? Dank bij voorbaat. Bert Overige TSO-BSO - dinsdag 6 juli 2004 Antwoord Beste Bert,f(z) = 5/3+3z2 - 1/4z4 = 5/3(1+z2) - 1/4z-4 = 5/3·1/1+z2 - 1/4z-4.Verder is ò1/1+z2dz = arctan(z) + c, en geldt dat òc·f(z)dz = c·òf(z)dz waarbij c een constante factor is, en je mag de termen 'splitsen' en afzonderlijk integreren.En er geldt òzndz = (1/n+1)·zn+1 + c waarbij n Î (n ¹ -1). Zou dat verder lukken? Davy dinsdag 6 juli 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Hoe kun je van de volgende functie de primitieven bereken?f(z)=5/(3+3z^2) - 1/4z^4Hoe begin je eraan? Dank bij voorbaat. Bert Overige TSO-BSO - dinsdag 6 juli 2004
Bert Overige TSO-BSO - dinsdag 6 juli 2004
Beste Bert,f(z) = 5/3+3z2 - 1/4z4 = 5/3(1+z2) - 1/4z-4 = 5/3·1/1+z2 - 1/4z-4.Verder is ò1/1+z2dz = arctan(z) + c, en geldt dat òc·f(z)dz = c·òf(z)dz waarbij c een constante factor is, en je mag de termen 'splitsen' en afzonderlijk integreren.En er geldt òzndz = (1/n+1)·zn+1 + c waarbij n Î (n ¹ -1). Zou dat verder lukken? Davy dinsdag 6 juli 2004
Davy dinsdag 6 juli 2004
©2001-2024 WisFaq