Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 25998 

Re: Ik heb een vraag over een functie

En als dit niet is toegelaten (zoals op het toelatingsexamen geneeskunde waarvan dit ooit een vraag was)? m.a.w. hoe kijk je dit algebraisch na ?

P.S.: Hoe bepaal je de nulpunten van zo een vgl waarin x onder de breukstreep staat ?

Mvg, Tim

Tim
3de graad ASO - maandag 5 juli 2004

Antwoord

Er gaan drie van de vier alternatieven over het gedrag voor x nadert tot +¥ of -¥.
Als je bekijkt wat er gebeurt voor x nadert tot +/-¥ dan zie je dat -27/x tot nul nadert.
Voor groot positieve of negatieve x gedraagt de functie zich dus als g(x)=x2.
Er zijn dus geen horizontale of scheve asymptoten.
Conclusie b) moet het juiste alternatief zijn: oplossen door uitsluiting dus.
Als je tijd over hebt zou je nog kunnen nagaan of b) inderdaad juist is middels de afgeleide of een globale grafiek.

Je P.S:
je moet oplossen x2-27/x=0, dus x2=27/x, dus x3=27 etc.

hk
maandag 5 juli 2004

©2001-2025 WisFaq