Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Standaard deviatie

Hoe kan ik van 2 groepen, waarbij de waarden al gemiddeld zijn en de standaarddeviaties bekend zijn, ook van het verschil tussen deze twee groepen de standaardafwijkingen bepalen?

joost
Student universiteit - maandag 5 juli 2004

Antwoord

Stelling:
Var V = Var(X1-X2)= Var(X1)+Var(-X2)=Var(X1)+Var(X2)

Dus sV=Ö(s12+s22)

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
donderdag 8 juli 2004

©2001-2024 WisFaq