Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansrekenen autoverhuurbedrijf

Een firma verhuurt drie auto´s. De vraag naar auto´s heeft een Poisson verdeling met een gemiddelde van 2,5 auto´s per dag

a) Bepaal het percentage dagen dat er geen auto´s worden verhuurd.
b) Bepaal het percentage dat alle drie de auto´s worden verhuurd.
c) Bepaal het percentage dagen dat de vraag het aanbod overtreft.

Ik kom er nu echt niet meer uit vandaar de hulp ik zou graag uitleg krijgen over hoe ik dit op een meest efficiente manier kan berekenen.

btw bedankt voor het snelle reageren op mijn vorige vraag
Alvast bedankt

Niels
Student hbo - zondag 4 juli 2004

Antwoord

X:aantal auto's dat gehuurd moet worden...
l=2,5

a. P(X=0)P(X=0)=0,0821

b. P(X=3)P(X=3)=0,2138

c. P(X3)=1-P(X3)P(X3)=1-0,7576=0,2424
Dit laatste kan ook met 1-(P(X=0)+P(X=1)+P(X=2)+P(X=3)), maar dat is dan meer werk...

WvR
zondag 4 juli 2004

©2001-2024 WisFaq