Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte onder de grafiek

Op het eerste gezicht vond ik deze vraag niet moeilijk lijken maar ik kom er maar niet uit;

Wat is de oppervlakte van de figuur die begrensd wordt door de parabool y2= x/3 + 3, de rechte y= 1, de x-as en de y-as?

Het antwoord is 8, maar kom niet uit op dit antwoord,

want als de oppervlakte onder de parabool wil uitrekenen van x= -9 tot x=0 kom ik steeds vast te zitten omdat ik geen wortel van een negatief getal kan nemen,

Kunnen jullie mij helpen?
Bedankt alvast!

M
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 juli 2004

Antwoord

De primitieve van y = Ö(x/3+3) is
2·(x/3+3)3/2 + C
en daarin kan je volgens mij zonder probleem x=-9 en x=0 invullen.

wh
zondag 4 juli 2004

©2001-2024 WisFaq