Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte regelmatige zeshoek

hey, ik heb als gegeven dat een rib van een regelmatige zeshoek 11 cm is. Ik heb hier op deze site al een oplossing gevonden voor de oppervlakte van die zeshoek, maar ik versta er niet al te veel van. Nu ben ik al zover dat je de zeshoek in 6 gelijkzijdige driehoeken kan verdelen en je de oppervlakte van die driehoek moet vermenigvuldigen met zes. maar de oppervlakte van een driehoek is (basis*hoogte)/2, hoe bereken je dan verder? met de stelling van pythagoras snap ik er ook niet al te veel van. zou je dit eenvoudig kunnen uitleggen aub. dank bij voobaat .

Kimber
2de graad ASO - zondag 4 juli 2004

Antwoord

In onderstaand plaatje is een van die driehoeken getekend:

q26015img1.gif

Je moet nu CD=h berekenen.
Volgens de Stelling van Pythagoras geldt:
h2+5,52=112
h2+30,25=121
h2=121-30,25
Zou het nu verder lukken?

hk
zondag 4 juli 2004

©2001-2024 WisFaq