Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 25352 

Re: Heb geen idee hoe ik moet beginnen

De formule moet zijn :

x.1,5 + (425-x)3= 975

x= aantal studenten

Paul S
Iets anders - vrijdag 2 juli 2004

Antwoord

Als je met x het aantal studenten bedoelt, dan heb je gelijk. In mijn oplossing stelt x het aantal 'gewone' mensen voor.
Jouw vergelijking levert x = 200 op en de mijne x = 225
Het hangt er dus maar van af door welke bril je de opgave bekijkt. Maar in ieder geval bedankt voor je reactie; een vergissing is zo gemaakt.

MBL
vrijdag 2 juli 2004

©2001-2024 WisFaq