Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De afmetingen van de grootste oppervlakte

Je hebt 10 m kippengaas ter beschikking om een rechthoekig stuk van een terrein af te bakenen. Voor een deel van de omheining gebruiken we een scheidingsmuur, met welke afmetingen maak je de oppervlakte het grootst?

a; b= 1,5 m en l= 7 m
b; b= 2,5 m en l= 5m
c; b= 5 m en l= 2,5 m

Ik begrijp deze vraag niet, b en c zijn toch hetzelfde?
Maar het goede antwoord is b

Groetjes

mirell
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 1 juli 2004

Antwoord

De adder onder het gras........ De muur zit in de lengterichting.
c; kan nu niet omdat je daarvoor 12,5 meter kippengaas nodig hebt.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
donderdag 1 juli 2004

©2001-2024 WisFaq