Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Groeifactor

als iets met 3% stijgt is de groeifactor 1,03. als iets met 5% daalt is de groeifactor 0,95 hoe bereken je de groeifactor?
bijv. hoeveel mensen werken er als het aantal 800.000 is en verandert met
+300% of
-2%

robber
Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 29 juni 2004

Antwoord

Die groeifactor 1,03 bereken je als volgt: (100+3)/100=103/100=1,03
Die groeifactor 0,95 bereken je als (100-5)/100=95/100=0,95.
Een stijging van 300% wordt dus een groeifactor (100+300)/100=400/100=4.
800.000*4=3.200.000
Een daling met 2% levert dus een groeifactor (100-2)/100=0,98.
0,98*800.000=784.000

hk
dinsdag 29 juni 2004

©2001-2024 WisFaq