Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme

Het rendement is 35% per jaar
Het begin kapitaal is €2500,-

vraag naar hoeveel jaar is het beginkapitaal verdubbeld

Graag een berekening en antwoord.

ron
Leerling mbo - dinsdag 29 juni 2004

Antwoord

Hallo Ron,

100%+35%=135%®groeifactor=1,35 (per jaar)

K=2500.1,35t

Er moet dus gelden dat:
2500.1,35t=5000
links er rechts delen door 2500
1,35t=2

t=log(2)/log(1,35)2,3 jaar

wl
dinsdag 29 juni 2004

©2001-2024 WisFaq