Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Driehoeken

Ik heb vrijdag of zaterdag hier een vraag gesteld maar die is verwijderd omdat er niet genoeg gegevens waren om die te kunnen oplossen. De gegevens die ik toen heb gegeven waren wel volledig. Ik heb die vraag vandaag op het examen gehad en kon er maar een klein deel van oplossen. Zou er nu iemand zo vriendelijk willen zijn om te zeggen hoe je oplost?
Dank je wel.


Er zijn twee driehoeken. Een met |ab|=3, |ad|=? en |bd|=? en heeft hoeken
a, b en d.De tweede heeft de zelfde |bd| en |cd|=? en |bc|=4 met hoeken,
b, c en d.
De vraag is om de |bd|, |ad| en de |dc| te vinden. Maar kan dit wel als je
maar twee gegevens hebt? En zo ja, hoe?

Sarah
3de graad ASO - maandag 28 juni 2004

Antwoord

Hoi,

Het is niet helemaal duidelijk uit de opgave, maar weet je ook hoe groot die hoeken zijn? Zoja, dan kan je (in elke driehoek afzonderlijk) de sinus-regel gebruiken!

bv.: |ab|/sin(d)=|ad|/sin(b)=|bd|/sin(a)=r1. Je kent |ab| en d, dus kan je r1 bepalen en zo |ad| en |bd|.

Groetjes,
Johan

andros
maandag 28 juni 2004

 Re: Driehoeken 

©2001-2024 WisFaq