Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Standaardfuncties

hallo, ik snap een onderdeel niet goed....
gegeven zijn de functies f(x)=3^x, g(x)=x3 en h(x)=3^x-x3.
los op: f(x) g(x)
ik snap dat niet met groter/kleiner of gelijk en hoe je dat kunt zien als je de grafieken plot.
Alvast bedankt...

kim ho
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 28 juni 2004

Antwoord

Hallo Kim,

De snijpunten van f(x) en g(x) liggen erg dicht bij elkaar.Daarom is het met de GRM bijna niet te zien wanneer de grafiek van f(x) boven de grafiek van g(x) loopt.Maar f(x)g(x)Ûf(x)-g(x)0Ûh(x)0. Bepaal met de optie zero de nulpunten van h(x) en lees dan uit de grafiek af wanneer h(x)0

q25869img1.gif

wl
maandag 28 juni 2004

©2001-2024 WisFaq