Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule Omzetten

Yo,

Ik heb een probleem met formule omzetten.
De formule bij de vraag hierboven is nog wel te snappen.
Maar in de van mij zit een wortel
De formule klinkt:

T=2pÖl/g

Met:
T: Trillingstijd
L: Lengte
G: Versnelling

Uit deze formule moet ik de l (Lengte) berekenen.
Hoe gaat deze formule

Alvast bedankt.


JT
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 juni 2004

Antwoord

T/(2p) = Ö(L/G)
[T/(2p)]2 = L/G
G.[T/(2p)]2 = L

Eventueel nog te schrijven als

L = GT²/(4p²)

cl
zaterdag 26 juni 2004

©2001-2024 WisFaq