\require{AMSmath} Waarde van sinus bereken de waarde van 3sin2a+ 5cos2a als cosa= -1/2Ik heb dit zo proberen uit te rekenen:Þ3sin2a+5(-1/2)2=1Þ3sin2a+5/4 = 1Þ3sin2a=1 -5/4Þ3sin2a=-1/4Þsin2a= -1/4/3Þsin2a=-1/12Maar als sin2a+ cos2a = 1 dan zou -1/12 + 5/4 = 1 maar het is 1,16. Wat heb ik fout gedaan?Dank je wel Sarah 3de graad ASO - vrijdag 25 juni 2004 Antwoord Wie zegt dat 3sin2a+ 5cos2a=1? Sterker nog: dat was nu juist de vraag! Wat is de waarde van 3sin2a+ 5cos2a?Volgens mij draai je 't om! Ik weet sin2a+cos2a=1Dus:sin2a+1/4=1sin2a=3/4Dus:3sin2a+5cos2a=3·3/4+5·1/4=31/2Ja toch niet dan? WvR vrijdag 25 juni 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
bereken de waarde van 3sin2a+ 5cos2a als cosa= -1/2Ik heb dit zo proberen uit te rekenen:Þ3sin2a+5(-1/2)2=1Þ3sin2a+5/4 = 1Þ3sin2a=1 -5/4Þ3sin2a=-1/4Þsin2a= -1/4/3Þsin2a=-1/12Maar als sin2a+ cos2a = 1 dan zou -1/12 + 5/4 = 1 maar het is 1,16. Wat heb ik fout gedaan?Dank je wel Sarah 3de graad ASO - vrijdag 25 juni 2004
Sarah 3de graad ASO - vrijdag 25 juni 2004
Wie zegt dat 3sin2a+ 5cos2a=1? Sterker nog: dat was nu juist de vraag! Wat is de waarde van 3sin2a+ 5cos2a?Volgens mij draai je 't om! Ik weet sin2a+cos2a=1Dus:sin2a+1/4=1sin2a=3/4Dus:3sin2a+5cos2a=3·3/4+5·1/4=31/2Ja toch niet dan? WvR vrijdag 25 juni 2004
WvR vrijdag 25 juni 2004
©2001-2024 WisFaq