Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Spiegelen x-as

Mijn vraag is: welke formule geldt er voor het spiegelen van de x-as.
Voor het spiegelen van de y-as geldt: g(x)=f(-x). Maar wat geldt er voor de het spiegelen van de x-as???????Ik hoop dat mijn vraag zo snel mogelijk wordt beantwoord

Rianne
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 25 juni 2004

Antwoord

Hallo Rianne,

Spiegelen in de x-as is het zelfde als vermenigvuldigen t.o.v. de x-as met -1®g(x)=-f(x)

voorbeeld
Als f(x)=x2-3x+2 dan wordt g(x)=-x2+3x-2

wl
vrijdag 25 juni 2004

©2001-2024 WisFaq