Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Collineaire punten

Bepaal a zodat de 3 punten collineair zijn: k(2,3) l(1,2) m(a+2,a-3)

Dank je wel.

Sarah
3de graad ASO - vrijdag 25 juni 2004

Antwoord

Dat kan dus niet. 3 punten zijn collineair als er een rechte lijn door de 3 punten gaat. We weten twee punten die zeker op de lijn liggen, namelijk k(2,3) en l(1,2) en aangezien een lijn volledig bepaald wordt door 2 punten kan de lijn worden opgesteld. y = x + 1 is de lijn waar k(2,3) en l(1,2) op liggen, voor welke a geldt dan dat voor x=a+2 ingevuld in de lijn a-3 uitkomt? Dus (a+2)+1 = a-3 $\Leftrightarrow$ a+3=a-3 $\Leftrightarrow$ a-a=-3-3 $\Leftrightarrow$ 0 = -6 en dat is onzin, dus m ligt niet op de lijn.

Davy
vrijdag 25 juni 2004

 Re: Collineaire punten 

©2001-2024 WisFaq