Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vermenigvuldigingsfactor berekenen

gegeven is de functie f(x)=x³-3x²-4x+8

de grafiek van f wordt ten opzichte van de y-as vermenigvuldigd met een factor c, zo dat de richtingscoefficient van de raaklijn van de beeldgrafiek in het punt H x=-5 gelijk is aan 1
bereken c

nou is dit de formule die ik ervoor heb voor een vermenigvuldiging ten opzichte van de y-as met factor c:
[f(1/c·x)]' = 1/c·f'(1/c·x)

verder kom ik niet :(
het zou fijn zijn als ik voor vandaag antwoord kreeg

bij voorbaat dank,
diego

Diego
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 juni 2004

Antwoord

Hallo Diego,

Stel de functie h(x) is het beeld van f(x).Dan geldt:

q25805img1.gif

Deze derdegraadsvergelijking kun je grafisch oplossen.De oplossingen zijn c=5 of c-2,21 of c-6,79

wl
donderdag 24 juni 2004

©2001-2024 WisFaq