Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule opstellen

Ok ik heb het volgende probleem:

Om een vraag op te lossen, moet ik bij de gegevens die ik heb een formule opstellen. Nu heb ik wel gegevens, maar ik weet niet hoe ik deze in de formule moet krijgen.

formule: B=ax+b
gegevens:
-voor drinkwater betaal je een vastgoedprijs en een prijs per kubieke meter.
Familiee A heeft 178 kubieke meter verbruikt en betaalt 310,96 gulden.
Familie B heeft 265 kubieke meter verbruikt en betaalt 425,80 gulden.

Nu moet ik weten hoeveel de vastgoed prijs is, om deze in te vullen in de forumule, maar ik heb dus geen idee hoe ik dat moet doen...

Saskia
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 24 juni 2004

Antwoord

Hallo

eerst a berekenen door b te elimineren:

a·178+b=310,96
a·265+b=425,80
--------------
a·87+0=114,84

a=114,84/87=1,32

Nu kan je b dus berekenen:

1,32·178+b=310,96
b=76

met vriendelijke groet

pl
donderdag 24 juni 2004

©2001-2024 WisFaq