Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met breuken

hoi
378/48=7 7/8
hoe is dat omgezet?

r barb
Iets anders - donderdag 24 juni 2004

Antwoord

In 378 is in ieder geval 7 maal 48 begrepen, want 7x48 = 336. Met 8x48 kom je hoger dan 378 uit, vandaar.
378 - 336 = 42, en het antwoord zou dus kunnen zijn 7 + 42/48, wat geschreven wordt als 7 42/48
Van 42/48 kun je weer maken 7/8 (teller en noemer zijn beide door 6 gedeeld). Zodoende is het simpelste antwoord 7 7/8

MBL
donderdag 24 juni 2004

©2001-2024 WisFaq