Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein en bereik

Oke ik wil het bereik berekenen maar hoe doe ik dat dan ?bijv van de formule : f(x)=-x2+6x+3.
En dan bereken het bereik B(f) van f in het geval dat D(f)=
[1,6]
Ik wt wel hoe je de top moet berekenen en die dan moet invullen in de formule maar verder kom ik niet!
groetjes Hannako

Hannak
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 23 juni 2004

Antwoord

Ik zal je een voorbeeld geven:

Opdracht Oplossing Grafiek
Gegeven is de functie:

Met Df = [-1,3>
De grafiek is een parabool.
f(-1) = 2
f(3) = 6
Symmetrie-as: x = ½
Minimum is f(½) = -¼
Bepaal het bereik Het bereik is [-¼,6> Wat kan y zijn ?

In jouw geval... eerst de grenzen bepalen
f(1)=...
f(6)=...
Waar ligt de top? (xtop=3)
Wat is ytop?
Tekenen... zou dat lukken?

WvR
woensdag 23 juni 2004

©2001-2024 WisFaq