Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kans op jarig zijn op verschillende dagen met n personen

Zij Bn de gebeurtenis dat n willekeurig gekozen personen allemaal op verschillende dagen jarig zijn. Bereken de kans P(Bn) door te 'tellen'. Volgens mijn leerkracht is het antwoord P(365,n)/Q(365,n). Echter denk ik dat het antwoord P(Bn)=1-(1/(365n) is. Wat doe ik fout en hoe komt mijn leerkracht aan dat antwoord?
(of doe ik het juist goed en mijn leerkracht fout )

P(365,n)=365!/(365-n)!
Q(365,n)=365n

henk
Student universiteit - maandag 21 juni 2004

Antwoord

Je doet nu net of het 'met terugleggen' is terwijl het 'zonder terugleggen' moet zijn. Zie ook Verjaardagen of zoek eens in de database...

Zie Zoeken op verjaardag

WvR
maandag 28 juni 2004

©2001-2024 WisFaq