\require{AMSmath} Afgeleide met logaritme hoe differentiëer je deze fuctie 1/(lnx)2 Bedankt mc Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 april 2002 Antwoord Schrijf de functie als f(x)=(lnx)^(-2) en pas de exponentenregel toe in combinatie met de kettingregel. f '(x)=-2.(lnx)^(-3) . 1/x = -2/(x.(lnx)^3) De factor 1/x is te danken aan de kettingregel; het is de afgeleide van de vorm tussen haakjes, dus van lnx. MBL dinsdag 9 april 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe differentiëer je deze fuctie 1/(lnx)2 Bedankt mc Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 april 2002
mc Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 april 2002
Schrijf de functie als f(x)=(lnx)^(-2) en pas de exponentenregel toe in combinatie met de kettingregel. f '(x)=-2.(lnx)^(-3) . 1/x = -2/(x.(lnx)^3) De factor 1/x is te danken aan de kettingregel; het is de afgeleide van de vorm tussen haakjes, dus van lnx. MBL dinsdag 9 april 2002
MBL dinsdag 9 april 2002
©2001-2024 WisFaq