\require{AMSmath} De afgeleide van een goniometrische functie De afgeleide van sin³(x)-3sin(x) moet -3cos3(x) zijn.Welke stappen moet ik hiervoor nemen? peter Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 juni 2004 Antwoord f(x)=sin3x - 3sinxf'(x)=3sin2x·cosx - 3cosxOmdat je weet dan sin2x+cos2x=1 kan je in het eerste gedeelte sin2x vervangen door 1-cos2x.f'(x)=3·(1-cos2x)·cosx - 3cosx...dat moet je dan maar eens uitwerken. WvR zondag 20 juni 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De afgeleide van sin³(x)-3sin(x) moet -3cos3(x) zijn.Welke stappen moet ik hiervoor nemen? peter Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 juni 2004
peter Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 juni 2004
f(x)=sin3x - 3sinxf'(x)=3sin2x·cosx - 3cosxOmdat je weet dan sin2x+cos2x=1 kan je in het eerste gedeelte sin2x vervangen door 1-cos2x.f'(x)=3·(1-cos2x)·cosx - 3cosx...dat moet je dan maar eens uitwerken. WvR zondag 20 juni 2004
WvR zondag 20 juni 2004
©2001-2024 WisFaq