Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nog meer geiten...

Tijdens mijn voorbereiding voor het examen wiskunde kon ik de volgende oefening niet:

q25617img1.gifDe punten A en B stellen twee palen voor in een weide. Een geit alfa is vastgemaakt aan paal A met een touw van 5 meter. Geit beta is vast gemaakt aan paal B met een touw van 7 meter. Bepaal de oppervlakte waar ze samen kunnen grazen als de palen 9 meter van elkaar verwijderd zijn.

Oplossing (die ik al heb):
Een assenstelsel tekenen en punt A gelijk stellen met de oorsprong en punt B met coordinaat co(B)=(9,0). Dan heb ik de vergelijking van de 2 cirkels bepaalt: x2+y2=25 en (x2-9)2+y2=49. en dan zit ik vast.

alvast bedankt
groetjes

jeroen
2de graad ASO - zondag 20 juni 2004

Antwoord

Bereken de snijpunten van de twee cirkels en gebruik twee keer de formule van Oppervlakte van een cirkelsegment.

WvR
zondag 20 juni 2004

©2001-2024 WisFaq