\require{AMSmath} Sommatie ik hoop dat jullie me kunnen helpen met de volgende vraag:gegeven is de reeks1/(1+2) + 1/(3+4) + 1/(5+6) + 1/(7+8) + 1/(9+10)kan je deze reeks reeks uit je hoofd uitrekenen?? Zoja is daar een standaard trucje voor Magnum Student universiteit - vrijdag 18 juni 2004 Antwoord 1/(1+2) + 1/(3+4) + 1/(5+6) + 1/(7+8) + 1/(9+10)+..... 1/4 + 1/8 + 1/12 + 1/16 + 1/20 + ........ =1/4·(1 + 1/2 + 1/3 + 1/4 + 1/5 +.........) = 1/4·¥De oorspronkelijke som gaat dus naar ¥ toe.Met vriendelijke groetJaDeX jadex vrijdag 18 juni 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
ik hoop dat jullie me kunnen helpen met de volgende vraag:gegeven is de reeks1/(1+2) + 1/(3+4) + 1/(5+6) + 1/(7+8) + 1/(9+10)kan je deze reeks reeks uit je hoofd uitrekenen?? Zoja is daar een standaard trucje voor Magnum Student universiteit - vrijdag 18 juni 2004
Magnum Student universiteit - vrijdag 18 juni 2004
1/(1+2) + 1/(3+4) + 1/(5+6) + 1/(7+8) + 1/(9+10)+..... 1/4 + 1/8 + 1/12 + 1/16 + 1/20 + ........ =1/4·(1 + 1/2 + 1/3 + 1/4 + 1/5 +.........) = 1/4·¥De oorspronkelijke som gaat dus naar ¥ toe.Met vriendelijke groetJaDeX jadex vrijdag 18 juni 2004
jadex vrijdag 18 juni 2004
©2001-2025 WisFaq