Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand tussen 2 kruisende rechten

a en b zijn loodrechte en kruisende rechten met gemeenschappelijke loodlijn AB, waarbij A op a ligt en B op B. Hun onderlinge afstand is 5
Een ander punt op b is Q. Q ligt op afstand 10 van B. Een ander punt op rechte a is P, P ligt op afstand 13 van Q. Hoe ver ligt P dan van A?

liesbe
2de graad ASO - donderdag 17 juni 2004

Antwoord

q25528img1.gif
Beschouw in het 3-dimensionale plaatje driehoek AQB hiervan kun je AQ berekenen. (Pythagoras) Door nog een keer dezelfde 'truc' uit te halen in driehoek APQ of ARQ kun je AP=AR berekenen. Misschien moet je er nog even bij vermelden dat QP=QR=13.

wz
zaterdag 19 juni 2004

©2001-2024 WisFaq