Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiale kansverdeling

Heyy,
De vraag was:
Voor deze opgave werk je met 10 vierkeuzevragen, die je invult. Bereken de kans dat je 5 of meer vragen goed hebt beantwoord.
(met grafische rekenmachine)

Ik had nu dit:
P(x= (4 of 5 dat weet ik dus niet) / n=10 en p=1/4 )
1-binomcdf(10, 0,25 ,4) (maar nu weet ik niet zeker of die 4 nou een 5 moet zijn?)
Hopelijk kan iemand mij dit uitleggen

Annika
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 juni 2004

Antwoord

5 of meer goede antwoorden betekent: 5 goede of 6 goede of 7 goede of 8 goede of 9 goede of 10 goede (ik ben blij dat je maar 10 vragen hoeft te doen!).
Je zou nu de kans op elk van deze mogelijkheden kunnen opschrijven en ze vervolgens allemaal bij elkaar tellen.
De kans op bijvoorbeeld 8 goede is BinomPdf(10;1/4;8) voor je rekenmachine of 10nCr8 x (0,25)^8 x 0,75^2

Gelukkig kan dit sneller als volgt.

P(X5) = 1 - P(X5) = 1 - P(X4) = 1-BinomCdf(10;0,25;4)

MBL
woensdag 16 juni 2004

©2001-2024 WisFaq