Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Non respons formule?

Ik begeef me tijdelijk in België om hier een onderzoek te doen onder de grote bedrijven + 200 werknemers (1496) in de nederlands-talige provincies van België. De formule voor de steekproef heb ik als volgt geformuleerd:

N= (z · √ (p (1-p)/a) 2 = ( 1,96 √ ( 50 · 50)/5)2 = 384

de eindige populatie correctie:

384 · (1496/ (384+1496 –1) = 306

Mijn vraag: is er ook nog een formule om non respons in te calculeren?

e dudi
Student hbo - woensdag 16 juni 2004

Antwoord

Het percentage non respons moet je proberen in te schatten. Dat is afhankelijk van je doelgroep en de manier waarop je je enquete opgesteld hebt (portvrije antwoordenvelop etc.)
Bij een doelgroep die als duidelijk betrokken gezien mag worden is een respons van 40% of zelf meer haalbaar.
Bij een consumentenonderzoek naar voorkeuren etc, ga ik meestal uit van 25% respons. Bij een onderzoek onder bedrijven over bijvoorbeeld het gebruik van computers is een respons van rond de 10% niet ongewoon.
Een formule bestaat daar niet voor.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
vrijdag 18 juni 2004

©2001-2024 WisFaq